Bu Blogda Ara

6 Temmuz 2013 Cumartesi

2013 İlkbahar - Yaz Sezonu Renk Trendleri- Tuba Edman

18:50


    Tuba EDMAN-Turkishny:


New York, Londra ,Milano, Paris ve İstanbul Moda Haftaları derken zaten yaklaşık beş haftadır 2013 İlkbahar-Yaz rüzgarına kapıldık hep birlikte. Belki de, modanın en güzel taraflarından biride bu şekilde, “dinamik” oluşu. Henüz bir sezonu  tamamlamadan diğer  sezonun heyecanı kaplıyor içimizi, gelecek sezonun trendlerini öğrenmeye çalışırken birde bakmışız kışın yazı, yazın kışı yaşarken buluyoruz kendimizi ve başka başka mevsimleri ayni anda yaşıyoruz.

Aslında insanların günümüzde görünüşleri ile etkili olmak  çabasından kaynaklanan bir durum, modaya olan bu büyük ilginin nedeni. Bu etkiyi sağlayabilmek için hepimiz az yada çok moda denen olgunun içinde yerimizi alma çabasındayız. Kimimiz sıkı sıkıya takip ederken, kimimiz kulak dolgunluğu yada göz aşinalığı ile yakalıyoruz moda trendlerini.

Aslında eminim ki, en sıkı takipçilerin bile biraz kafası karıştı bu beş haftalık uzun moda  maratonunda, yüzlerce koleksiyon, binlerce model bir o kadar  farklı tarza şahit  olduk bu süreçte. Bunca model ve renk içinde önümüzdeki bahar hangileri öne çıkacak, vitrinleri neler süsleyecek ve en önemlisi  bize yeni çizgisi ve renkleri ile nasıl bir hava ve aura kazandıracak?


Moda denince akla gelen ilk şey “ Renkler “. Bende bu gün sadece 2013 Bahar renklerinden bahsetmek istiyorum sizlere.   

Renkler, olmasa her şey ne kadar ruhsuz ve tekdüze olurdu hayatta kim bilir. İnsanların yaşam tarzını ve kişiliğini ifade eden en önemli unsurlardan biri bence renk. Hüzün, mutluluk, sevgi, matem, sağlık, hastalık gibi daha burada  yazamadığım yüzlerce duygunun ifadesidir renkler. Her şeyin var oluşu ve tarifi onlunla başlar. Mavisi, pembesi ile insanları, beyazı, siyahi ile ırkları, hatta iyiyi kötüyü, matıyla durgunluğu, parlağı ile enerjiyi ve sağlığı anlatır. Hayatın tüm olumsuzluklarına rağmen daima direncimizi ayakta tutma gücü verir bizlere. 2013 Bahar renkleri de bize bu konuda çok yardımcı olacağa benziyor. Diyebilirim ki, tam bir renk cümbüşü var önümüzde, cıvıl cıvıl, rengarenk  capcanlı, göze çarpan, iddialı, harika, içimizi pozitif duygularla dolduracak, aralarındaki uyumu ile dengemizi  sağlayacak bir bahar bizleri bekliyor.


Palette “Alacakaranlık Mavisi ”, “Yeşim Rengi ”, “Natürel Ten Renkleri ” gibi daha nötr renklere, “ Turuncu”, “Menekşe ”, “Sarı”, “Orman Yeşili ” “Zümrüt ” gibi varlığını güçlü bir şekilde ortaya koyan, egzotik, aydınlık, enerjik, huzurlu ama bir o kadar da eğlenceli ve ilgi çeken renklere. Ve en son olarak da “Kırmızı ” ve “Kobalt Mavi” gibi gücümüze güç katacak renklere  yer verilmiş. Belirlenen 10 ana renk arasında 3 ton yeşil ve 2 ton mavinin bulunması önümüzdeki baharın, yeşil ve mavi gibi insana güven, huzur ve özgürlük duygusu veren iki güzel renk arasında paylaşılacağını, diğer renklerin ise onlara eşlik edeceğini gösteriyor.



SARI

Limon sarısı diyebilirim ki sezonun en favori rengi, hemen hemen her koleksiyonda  tasarımcılar sarı renge yer vermişler. Uçuşan şifon, organze, tül, jarse gibi kumaşlarla eşleştiğinde ise çekiciliği çok daha artıyor sarı rengin.Aslında yazla beraber bronzlaşan tenlere en yakışan renk olsa da kullanımı her zaman ideali  sarının. Ama bu sezon, capcanlı güneş sarısından, olgun limon sarısına, hatta  hafif kremsi sarılara kadar her tonuna bol bol rastlayacağız yaz vitrinlerinde. Sizde yeniliklerden vazgeçmeyen moda tutkunlarındansanız sarının tonları arasından size en uygun renk aralığını seçerek, her yaşta sarı rengi üzerinizde taşıyabilirsiniz! Eğer cesaretiniz yoksa baştan aşağı sarı bir kıyafeti giyinmeye öyleyse minik bir fular, aksesuar yada sarı bir çanta ile beyaz bir kıyafetinizi kombinleyerek sizde  bu canlı dinamik neşeli rengi bahar gardıroplarınıza sokabilirsiniz.


TURUNCU

Bu kış olduğu gibi, Bahar 2013 sezonununda  en hit renklerinden biri turuncu. Şeftali rengi ağırlıkta olmak koşulu ile biraz portakal, biraz balkabağı yada krizantem darken turuncunun açıktan koyuya her tonunu her yerde göreceksiniz önümüzdeki bahar günlerinde. Elbiseler, ayakkabılar, kemerler, güneş gözlükleri her yerde turuncu çılgınlığı yaşanıyor sanki. Pozitif enerjinin rengi olan turuncu ile canlı, neşeli bir bahar bizi bekliyor. Açıkçası önümüzdeki baharda mutlaka almanız gerekenler arasında  turuncu bir bikini, turuncu bir ayakkabı, oje ve aksesuar olmalı. Özellikle bronzlaştıktan sonra kime yakışmaz ki bu renk? Birde moda haftalarından hafızalarımızı tazeleyelim isterseniz; Burberry Prorsum’un turuncu renkli şeffaf pelerinini kim unutabilir ki, yada Gucci' nin muhteşem  elbiselerini, beyaz  gece elbiseleri ile  kombinledigi o harika mercan kolyelerini, Carolina Herrera’nin turuncu dantel elbiselerini yada Erdem’in turuncu çiçeklilerini.


YEŞİL

Zümrüt yeşilinden, orman yeşiline, su yeşilinden lime yeşiline ve hatta geçtiğimiz sezon aksesuarlardan ojelere kadar her yerde karşımıza çıkan mintten, jade tonlarına kadar diyebilirim ki, her tonu ile  2013 baharında stilinize katacağı doğallıkla yemyeşil bir bahar bizi bekliyor. Doğanın ve doğallığın yansıması, huzurun ve güvenin rengi olan yeşil sezonun olmazsa olmazlarından. Çin kültürüne göre enerji kalkanı olarak kabul edilen yeşil, son derece hareketli, canlı ve dinamik, ayrıca her ten rengine kolaylıkla uyum sağlayan tamamlayıcı bir renk olma özelliği, kullanım alanını genişletiyor. Hangi tonda isterseniz, yeşil bir elbise ya da bir aksesuar edinin derim. Hemen hemen her markanın koleksiyonları arasında yer alan yeşili, 2013 Bahar koleksiyonlarında bulmakta zorlanmayacaksınız. Sarı-yeşil ile  aktif, neşeli ve canlandırıcı bir etki yakalarken, ince bir gri tonu hissettiğimiz  jade’de sesiz, dingin bir ruh halini,yeşilin en göz alıcı hali olan zümrüt yeşiliyle de  çekiciliği keşfedebilirsiniz.



YEŞİM YEŞİLİ

Geçen sene başlayan mint yeşili fırtınası rotayı yeşim yeşiline çevirmiş gibi görünüyor ,jade diye isimlendirilen bu ton, baharda içimizi rahatlatan, ferahlatan etkisi ile yine  tüm koleksiyonlarda yerini alacak. Zac Posen’in muhteşem gece elbiselerinden, Caroline Herrera’nin spor  bluzlarına,  Rebecca Minkoff’un ekoselerinden, en soft hali ile  Donna Karan’in  koleksiyonuna kadar her yerde. Sizde baharda modaya ayak uydurmak ve trendi yakalamak istiyorsanız gardırobunuzda bu tonda  bir parçaya mutlaka yer açmalısınız.


ZÜMRÜT

Mücevher renkleri, 2013 baharında etkisini sürdürürken en popüler olan ve geçtiğimiz sezonda özellikle kırmızı halıda boy gösteren starların tercihi Emarald yani zümrüt yeşili. Baştan çıkartan bir taşın, en az kendisi kadar baştan çıkartıcı rengi olan zümrüt yeşili, yaşam ve baharın rengi olarak bilinir. Antik Roma döneminde aşk ve güzellik tanrıçası Venüs’ü temsil ettiğine inanılan  zümrüt yeşili bence bahar renk paletinin starı, herkesi içine çeken derin yeşilinde ciltleri sakinleştirici, canlandırıcı ve büyüleyici bir etkisi  var. Özellikle Vera Wang ,Burberry ve Zac Posen bu renkle harikalar yaratmışlar.


MAVİ

Önümüzdeki bahar, mavinin her tonu moda destekte, alacakaranlık mavisinin yani, dusk mavinin  ayrı bir yeri var 2013 Baharında. Aslında hep içimizi bir hüznün kapladığı zamanlardan kopup gelen bir renk, yine de öylesine güzel yakalanmış ki ton, tıpkı akşamın dingin ama biraz yorgun ve gizemli  hali gibi hepimizi cezbediyor. Ve en güzel tonunu Zac Posen’un koleksiyonunda gördüğüm dusk mavi, Giorgio Armani, Givenchy ve Donna Karen koleksiyonları ile Moda Haftalarından hafızalarımıza kazındı.

KOBALT MAVİ
Renklerin, bu kadar yoğun olduğu bahar sezonunda tıpkı yeşil gibi, mavi renginin yoğunluğu da dikkat çekici. Gökyüzünün tüm tonlarından, deniz dibine,  bebe mavisinden kobalt mavisine, hatta laciverte kadar mavinin her tonuna rastlamak mümkün olacak bahar vitrinlerinde. Kobalt, Parlement, Safir yada Monaco  mavisi  diyelim, New York, Londra, Milano ve Paris'te Bahar 2013’un hemen hem her koleksiyonda karşılaştık bu muhteşem renkle. Özellikle  Tadashi Shoji, Elie Saab ve Jason Wu’nun kobalt mavisi büyüleyici elbiseleri benim hala unutamadıklarımdan.

KIRMIZI
ihtişam, dişilik, seks, şehvet, ateş, iddia, kışkırtıcı ve çarpıca işte tüm bu duyguları aynı anda çağrıştıran tek renk; Kırmızı.
Kırmızı, 2013 Baharında da yine baskınlığını koruyacak ve her tonu, özellikle gelincik kırmızısı akılları baştan alacak. Bazen bir kadının en güçlü silahlarından biri bile olabilen bu renk, 2013  Baharında da geçmeyen modası ile sizlere bambaşka bir çekicilik katmak için vitrinlerde sizleri bekliyor olacak ve her sezon olduğu gibi kırmızı halıların ve gösterişli partilerin en çekici rengi olmaya devam edecek. Tamamı ile kımızı giymek cesaret ister, kendine güven gerektirir ve  bu baştan çıkarıcı, kışkırtıcı renk sadece cesaretli kadınların tercihi olabilir diyorsanız ve o cesareti kendinizde bulamıyorsanız, o zaman  size tavsiyem Dior’un kırmızı fularlarını kullanarak bu muhteşem renkle dişiliğinizin farkına  varmanız, hadi biraz cesaret.


MOR

Mor, bütün eski öğretilerde ilham getiren, zenginliğin ve asaletin rengi olarak gösterilmiştir. Ayrıca insana büyük bir ruhsal enerji  verdiği düşünülür. Eğer  bu olumlu enerjileri almak istiyorsanız 2013  Bahar sezonunun  ışıldayan renkleri arasında bulunan mor ve morun her tonuna dolaplarınızda yer açın derim. Açık tenliyseniz; koyu tonlarda mor, esmer tenliyseniz; açık tonlarda mor tercih edebilirsiniz. Özellikle baharın en moda tonları olan Afrika menekşesi ve leylak renginin yeşil, sari, gri ve kahvelerle kullanımından doğan denge sayesinde muhtemelen baharın gelişi ile hissedeceğiniz  yorgunluğu da, içinize dolan mutluluk hissiyle kolayca yenebilirsiniz.



NATUREL RENKLER 

Bunca parlak, gösterişli rengin yanında nüde ve keten  gibi natürel tonlara da bahar koleksiyonunda büyük yer verilmiş. Rengin en büyük özelliği havadar, hafif  ve ışıltılı görüntüsü, ayrıca son derece kadınsı, yumuşak, zarif ve enerjik. Bence Renk paletinin en kullanışlı rengi natürel renkler. Çünkü her şeyle kombinlenebilirler ve hiç bir zaman ucuz  görünmezler. Özellikle keten ve nude renklerinin  oldukça baştan çıkarıcı ve hatta kadını Elegant gösteren bir yanı var. Bu renklerle soluk görünmek gibi bir kaygınız varsa Valentino ve Marc Jacobs’un  2013 Bahar koleksiyonlarına ve Elie Saab’in muhteşem gece elbiselerine yenide göz atmanızı tavsiye edebilirim. Bir renk ancak bu kadar seksi bu kadar etkileyici ve büyüleyici görünebilir.


PEMBE

Renk paletinde görünmese de pembe önümüzdeki sezon tüm tasarımcıların koleksiyonlarında fazlası ile yerini almış diğer bir renk. Oscar de la Renta’nin  canlı şeker pembelerinden, Gucci’nin en yüksek oktavlı açelya pembelerine, Christopher Kane’in sorbet pembelerinden, Dsquared2’ nin seksi pembelerine kadar her tonunu bulmak mümkün olacak bahar koleksiyonlarında. Baharın gelişiyle tüm kadınlar birer Victoria's Secret meleğine dönüşebilir.



SIYAH BEYAZ

Bu sezon çizgilerin hüküm sürdüğü koleksiyonlarda siyah ve beyazın uyumu adeta  büyüleyici. İster grafik desenleri ile, ister çiçekli baskılı yada ince kalın çizgileri ile siyah beyaz gardıroplarınızda ki baş köşeyi hiçbir renge kaptırmamak niyetinde. Yıl boyunca ister ofiste ister en özel partilerde şık olmak isteyen kadınların tercihi yine hiç şüphesiz ki siyah beyaz olacak.
Aslında Sonbahar-Kış trendlerine dolaplarımızda yeni yeni yer açarken, modanın hızına kendimizi kaptırıp 2013 Bahar-Yaz renklerini birlikte yeniden gözden geçirdik bile, şimdi sıra bu renklerle oluşturulan yeni koleksiyonların öne çıkanlarını derlemeye geldi...

2013 Bahar trendleri ile tekrar görüşebilmek dileğiyle…

Tuba Edman  / T&E Trend Tracker

0 yorum

6 Temmuz 2013 Cumartesi

2013 İlkbahar - Yaz Sezonu Renk Trendleri- Tuba Edman


    Tuba EDMAN-Turkishny:


New York, Londra ,Milano, Paris ve İstanbul Moda Haftaları derken zaten yaklaşık beş haftadır 2013 İlkbahar-Yaz rüzgarına kapıldık hep birlikte. Belki de, modanın en güzel taraflarından biride bu şekilde, “dinamik” oluşu. Henüz bir sezonu  tamamlamadan diğer  sezonun heyecanı kaplıyor içimizi, gelecek sezonun trendlerini öğrenmeye çalışırken birde bakmışız kışın yazı, yazın kışı yaşarken buluyoruz kendimizi ve başka başka mevsimleri ayni anda yaşıyoruz.

Aslında insanların günümüzde görünüşleri ile etkili olmak  çabasından kaynaklanan bir durum, modaya olan bu büyük ilginin nedeni. Bu etkiyi sağlayabilmek için hepimiz az yada çok moda denen olgunun içinde yerimizi alma çabasındayız. Kimimiz sıkı sıkıya takip ederken, kimimiz kulak dolgunluğu yada göz aşinalığı ile yakalıyoruz moda trendlerini.

Aslında eminim ki, en sıkı takipçilerin bile biraz kafası karıştı bu beş haftalık uzun moda  maratonunda, yüzlerce koleksiyon, binlerce model bir o kadar  farklı tarza şahit  olduk bu süreçte. Bunca model ve renk içinde önümüzdeki bahar hangileri öne çıkacak, vitrinleri neler süsleyecek ve en önemlisi  bize yeni çizgisi ve renkleri ile nasıl bir hava ve aura kazandıracak?


Moda denince akla gelen ilk şey “ Renkler “. Bende bu gün sadece 2013 Bahar renklerinden bahsetmek istiyorum sizlere.   

Renkler, olmasa her şey ne kadar ruhsuz ve tekdüze olurdu hayatta kim bilir. İnsanların yaşam tarzını ve kişiliğini ifade eden en önemli unsurlardan biri bence renk. Hüzün, mutluluk, sevgi, matem, sağlık, hastalık gibi daha burada  yazamadığım yüzlerce duygunun ifadesidir renkler. Her şeyin var oluşu ve tarifi onlunla başlar. Mavisi, pembesi ile insanları, beyazı, siyahi ile ırkları, hatta iyiyi kötüyü, matıyla durgunluğu, parlağı ile enerjiyi ve sağlığı anlatır. Hayatın tüm olumsuzluklarına rağmen daima direncimizi ayakta tutma gücü verir bizlere. 2013 Bahar renkleri de bize bu konuda çok yardımcı olacağa benziyor. Diyebilirim ki, tam bir renk cümbüşü var önümüzde, cıvıl cıvıl, rengarenk  capcanlı, göze çarpan, iddialı, harika, içimizi pozitif duygularla dolduracak, aralarındaki uyumu ile dengemizi  sağlayacak bir bahar bizleri bekliyor.


Palette “Alacakaranlık Mavisi ”, “Yeşim Rengi ”, “Natürel Ten Renkleri ” gibi daha nötr renklere, “ Turuncu”, “Menekşe ”, “Sarı”, “Orman Yeşili ” “Zümrüt ” gibi varlığını güçlü bir şekilde ortaya koyan, egzotik, aydınlık, enerjik, huzurlu ama bir o kadar da eğlenceli ve ilgi çeken renklere. Ve en son olarak da “Kırmızı ” ve “Kobalt Mavi” gibi gücümüze güç katacak renklere  yer verilmiş. Belirlenen 10 ana renk arasında 3 ton yeşil ve 2 ton mavinin bulunması önümüzdeki baharın, yeşil ve mavi gibi insana güven, huzur ve özgürlük duygusu veren iki güzel renk arasında paylaşılacağını, diğer renklerin ise onlara eşlik edeceğini gösteriyor.



SARI

Limon sarısı diyebilirim ki sezonun en favori rengi, hemen hemen her koleksiyonda  tasarımcılar sarı renge yer vermişler. Uçuşan şifon, organze, tül, jarse gibi kumaşlarla eşleştiğinde ise çekiciliği çok daha artıyor sarı rengin.Aslında yazla beraber bronzlaşan tenlere en yakışan renk olsa da kullanımı her zaman ideali  sarının. Ama bu sezon, capcanlı güneş sarısından, olgun limon sarısına, hatta  hafif kremsi sarılara kadar her tonuna bol bol rastlayacağız yaz vitrinlerinde. Sizde yeniliklerden vazgeçmeyen moda tutkunlarındansanız sarının tonları arasından size en uygun renk aralığını seçerek, her yaşta sarı rengi üzerinizde taşıyabilirsiniz! Eğer cesaretiniz yoksa baştan aşağı sarı bir kıyafeti giyinmeye öyleyse minik bir fular, aksesuar yada sarı bir çanta ile beyaz bir kıyafetinizi kombinleyerek sizde  bu canlı dinamik neşeli rengi bahar gardıroplarınıza sokabilirsiniz.


TURUNCU

Bu kış olduğu gibi, Bahar 2013 sezonununda  en hit renklerinden biri turuncu. Şeftali rengi ağırlıkta olmak koşulu ile biraz portakal, biraz balkabağı yada krizantem darken turuncunun açıktan koyuya her tonunu her yerde göreceksiniz önümüzdeki bahar günlerinde. Elbiseler, ayakkabılar, kemerler, güneş gözlükleri her yerde turuncu çılgınlığı yaşanıyor sanki. Pozitif enerjinin rengi olan turuncu ile canlı, neşeli bir bahar bizi bekliyor. Açıkçası önümüzdeki baharda mutlaka almanız gerekenler arasında  turuncu bir bikini, turuncu bir ayakkabı, oje ve aksesuar olmalı. Özellikle bronzlaştıktan sonra kime yakışmaz ki bu renk? Birde moda haftalarından hafızalarımızı tazeleyelim isterseniz; Burberry Prorsum’un turuncu renkli şeffaf pelerinini kim unutabilir ki, yada Gucci' nin muhteşem  elbiselerini, beyaz  gece elbiseleri ile  kombinledigi o harika mercan kolyelerini, Carolina Herrera’nin turuncu dantel elbiselerini yada Erdem’in turuncu çiçeklilerini.


YEŞİL

Zümrüt yeşilinden, orman yeşiline, su yeşilinden lime yeşiline ve hatta geçtiğimiz sezon aksesuarlardan ojelere kadar her yerde karşımıza çıkan mintten, jade tonlarına kadar diyebilirim ki, her tonu ile  2013 baharında stilinize katacağı doğallıkla yemyeşil bir bahar bizi bekliyor. Doğanın ve doğallığın yansıması, huzurun ve güvenin rengi olan yeşil sezonun olmazsa olmazlarından. Çin kültürüne göre enerji kalkanı olarak kabul edilen yeşil, son derece hareketli, canlı ve dinamik, ayrıca her ten rengine kolaylıkla uyum sağlayan tamamlayıcı bir renk olma özelliği, kullanım alanını genişletiyor. Hangi tonda isterseniz, yeşil bir elbise ya da bir aksesuar edinin derim. Hemen hemen her markanın koleksiyonları arasında yer alan yeşili, 2013 Bahar koleksiyonlarında bulmakta zorlanmayacaksınız. Sarı-yeşil ile  aktif, neşeli ve canlandırıcı bir etki yakalarken, ince bir gri tonu hissettiğimiz  jade’de sesiz, dingin bir ruh halini,yeşilin en göz alıcı hali olan zümrüt yeşiliyle de  çekiciliği keşfedebilirsiniz.



YEŞİM YEŞİLİ

Geçen sene başlayan mint yeşili fırtınası rotayı yeşim yeşiline çevirmiş gibi görünüyor ,jade diye isimlendirilen bu ton, baharda içimizi rahatlatan, ferahlatan etkisi ile yine  tüm koleksiyonlarda yerini alacak. Zac Posen’in muhteşem gece elbiselerinden, Caroline Herrera’nin spor  bluzlarına,  Rebecca Minkoff’un ekoselerinden, en soft hali ile  Donna Karan’in  koleksiyonuna kadar her yerde. Sizde baharda modaya ayak uydurmak ve trendi yakalamak istiyorsanız gardırobunuzda bu tonda  bir parçaya mutlaka yer açmalısınız.


ZÜMRÜT

Mücevher renkleri, 2013 baharında etkisini sürdürürken en popüler olan ve geçtiğimiz sezonda özellikle kırmızı halıda boy gösteren starların tercihi Emarald yani zümrüt yeşili. Baştan çıkartan bir taşın, en az kendisi kadar baştan çıkartıcı rengi olan zümrüt yeşili, yaşam ve baharın rengi olarak bilinir. Antik Roma döneminde aşk ve güzellik tanrıçası Venüs’ü temsil ettiğine inanılan  zümrüt yeşili bence bahar renk paletinin starı, herkesi içine çeken derin yeşilinde ciltleri sakinleştirici, canlandırıcı ve büyüleyici bir etkisi  var. Özellikle Vera Wang ,Burberry ve Zac Posen bu renkle harikalar yaratmışlar.


MAVİ

Önümüzdeki bahar, mavinin her tonu moda destekte, alacakaranlık mavisinin yani, dusk mavinin  ayrı bir yeri var 2013 Baharında. Aslında hep içimizi bir hüznün kapladığı zamanlardan kopup gelen bir renk, yine de öylesine güzel yakalanmış ki ton, tıpkı akşamın dingin ama biraz yorgun ve gizemli  hali gibi hepimizi cezbediyor. Ve en güzel tonunu Zac Posen’un koleksiyonunda gördüğüm dusk mavi, Giorgio Armani, Givenchy ve Donna Karen koleksiyonları ile Moda Haftalarından hafızalarımıza kazındı.

KOBALT MAVİ
Renklerin, bu kadar yoğun olduğu bahar sezonunda tıpkı yeşil gibi, mavi renginin yoğunluğu da dikkat çekici. Gökyüzünün tüm tonlarından, deniz dibine,  bebe mavisinden kobalt mavisine, hatta laciverte kadar mavinin her tonuna rastlamak mümkün olacak bahar vitrinlerinde. Kobalt, Parlement, Safir yada Monaco  mavisi  diyelim, New York, Londra, Milano ve Paris'te Bahar 2013’un hemen hem her koleksiyonda karşılaştık bu muhteşem renkle. Özellikle  Tadashi Shoji, Elie Saab ve Jason Wu’nun kobalt mavisi büyüleyici elbiseleri benim hala unutamadıklarımdan.

KIRMIZI
ihtişam, dişilik, seks, şehvet, ateş, iddia, kışkırtıcı ve çarpıca işte tüm bu duyguları aynı anda çağrıştıran tek renk; Kırmızı.
Kırmızı, 2013 Baharında da yine baskınlığını koruyacak ve her tonu, özellikle gelincik kırmızısı akılları baştan alacak. Bazen bir kadının en güçlü silahlarından biri bile olabilen bu renk, 2013  Baharında da geçmeyen modası ile sizlere bambaşka bir çekicilik katmak için vitrinlerde sizleri bekliyor olacak ve her sezon olduğu gibi kırmızı halıların ve gösterişli partilerin en çekici rengi olmaya devam edecek. Tamamı ile kımızı giymek cesaret ister, kendine güven gerektirir ve  bu baştan çıkarıcı, kışkırtıcı renk sadece cesaretli kadınların tercihi olabilir diyorsanız ve o cesareti kendinizde bulamıyorsanız, o zaman  size tavsiyem Dior’un kırmızı fularlarını kullanarak bu muhteşem renkle dişiliğinizin farkına  varmanız, hadi biraz cesaret.


MOR

Mor, bütün eski öğretilerde ilham getiren, zenginliğin ve asaletin rengi olarak gösterilmiştir. Ayrıca insana büyük bir ruhsal enerji  verdiği düşünülür. Eğer  bu olumlu enerjileri almak istiyorsanız 2013  Bahar sezonunun  ışıldayan renkleri arasında bulunan mor ve morun her tonuna dolaplarınızda yer açın derim. Açık tenliyseniz; koyu tonlarda mor, esmer tenliyseniz; açık tonlarda mor tercih edebilirsiniz. Özellikle baharın en moda tonları olan Afrika menekşesi ve leylak renginin yeşil, sari, gri ve kahvelerle kullanımından doğan denge sayesinde muhtemelen baharın gelişi ile hissedeceğiniz  yorgunluğu da, içinize dolan mutluluk hissiyle kolayca yenebilirsiniz.



NATUREL RENKLER 

Bunca parlak, gösterişli rengin yanında nüde ve keten  gibi natürel tonlara da bahar koleksiyonunda büyük yer verilmiş. Rengin en büyük özelliği havadar, hafif  ve ışıltılı görüntüsü, ayrıca son derece kadınsı, yumuşak, zarif ve enerjik. Bence Renk paletinin en kullanışlı rengi natürel renkler. Çünkü her şeyle kombinlenebilirler ve hiç bir zaman ucuz  görünmezler. Özellikle keten ve nude renklerinin  oldukça baştan çıkarıcı ve hatta kadını Elegant gösteren bir yanı var. Bu renklerle soluk görünmek gibi bir kaygınız varsa Valentino ve Marc Jacobs’un  2013 Bahar koleksiyonlarına ve Elie Saab’in muhteşem gece elbiselerine yenide göz atmanızı tavsiye edebilirim. Bir renk ancak bu kadar seksi bu kadar etkileyici ve büyüleyici görünebilir.


PEMBE

Renk paletinde görünmese de pembe önümüzdeki sezon tüm tasarımcıların koleksiyonlarında fazlası ile yerini almış diğer bir renk. Oscar de la Renta’nin  canlı şeker pembelerinden, Gucci’nin en yüksek oktavlı açelya pembelerine, Christopher Kane’in sorbet pembelerinden, Dsquared2’ nin seksi pembelerine kadar her tonunu bulmak mümkün olacak bahar koleksiyonlarında. Baharın gelişiyle tüm kadınlar birer Victoria's Secret meleğine dönüşebilir.



SIYAH BEYAZ

Bu sezon çizgilerin hüküm sürdüğü koleksiyonlarda siyah ve beyazın uyumu adeta  büyüleyici. İster grafik desenleri ile, ister çiçekli baskılı yada ince kalın çizgileri ile siyah beyaz gardıroplarınızda ki baş köşeyi hiçbir renge kaptırmamak niyetinde. Yıl boyunca ister ofiste ister en özel partilerde şık olmak isteyen kadınların tercihi yine hiç şüphesiz ki siyah beyaz olacak.
Aslında Sonbahar-Kış trendlerine dolaplarımızda yeni yeni yer açarken, modanın hızına kendimizi kaptırıp 2013 Bahar-Yaz renklerini birlikte yeniden gözden geçirdik bile, şimdi sıra bu renklerle oluşturulan yeni koleksiyonların öne çıkanlarını derlemeye geldi...

2013 Bahar trendleri ile tekrar görüşebilmek dileğiyle…

Tuba Edman  / T&E Trend Tracker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

News

Latest News
Pırlanta Sarrafı Mücevherat Grubu. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Top Ad 728x90

Video

Visitors

Bu Blogda Ara

Archive

Vertical2

Pırlanta Hakkında Herşey

script type="text/javascript"> //form tags to omit in NS6+: var omitformtags=["input", "textarea", "select"] omitformtags=omitformtags.join("|") function disableselect(e){ if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1) return false } function reEnable(){ return true } if (typeof document.onselectstart!="undefined") document.onselectstart=new Function ("return false") else{ document.onmousedown=disableselect document.onmouseup=reEnable }

Slider

Recent Post

Games

Popüler Yayınlar

Tweetler