Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Unlu kadinlarin mucevherleri: 2013 yılı Grammy Odul Toreni

14:43

  blog.modapedia by Ece Tunca
blog.modapedia. by Ece Tunca Amerika’da doğu

Kaynak Linki : http://pirlantasarrafi.blogspot.com/2013/08/mucevher-dunyasinin-en-parlak-ve-cekici.html
blog.modapedia. by Ece Tunca Amerika’da doğu

Kaynak Linki : http://pirlantasarrafi.blogspot.com/2013/08/mucevher-dunyasinin-en-parlak-ve-cekici.html

Bu yaz birçok düğüne ve geceye davetlisiniz. Kıyafetler tamam da nasıl bir takı seçimi yapacağınız konusunda kafanızda soru işaretleri var. O halde hiç üzülmeyin ve ünlü kadınların kırmızı halı mücevherlerinden ilhamınızı alın.
Mesela her sene bir yenisi düzenlenen müzik ödülleri yıllar geçtikçe daha da göz kamaştırıcı hale geliyor. Nereden mi anladık? Bu iddiamızın en güzel kanıtı belki de ünlü kadınların taktıkları muhteşem mücevherleri... 2013 yılı Grammy Ödül Töreni’nde bu ünlü kadınların seçmiş oldukları mücevherler tek kelimeyle harikaydı doğrusu! Bakalım bu ünlü kadınların bu sene tercihleri ne olacak? Ünlü kadınların mücevherlerinden esinlenin yaz düğünü ve partilerinde tüm gözleri üzerinize toplayın!

ade
ade1
ade20
ADELE
Herkes aynı şeyi düşünüyor o sahneye çıktığında... Tüm kameralar onun üzerine dönüyor ve herkes onu pür dikkat izliyor. Nedeni ise oldukça basit... Çünkü insanlar karşılarında şaşalı şeyler görmeye bayılıyorlar. Ve Adele da sahnede insanlara beklediklerini veriyor. Nasıl mı yapıyor bunu? İşte ünlü şarkıcının stilisti Gaelle Paul'dan duyun; "Adele’in çıkacağı şovlardan bir gün önce Cartier'in mağazasına gidiyorum. Aynen Grammy Ödülleri'nden öncede böyle yaptım ve Adele için bu tüm dikkatleri üzerine toplayan küpeleri seçtim. Adele küpeleri gördüğünde bayıldı ve onlara şekillerinden dolayı donut adını taktı.". Adele sahnede Rolling in the Deep şarkısını söylediği esnada giydiği siyah, Clements Ribeiro imzalı elbisesi ve üzerinde tamı tamına 460 adet elmas bulunduran taşlı, elmas bir yüzüğünde dahil edildiği mücevherleri ile şarkıcı o gece adeta ışıldıyordu. Adele şarkısını söyledikten sonra elbisesini degiştirdi ve Burberry Prorsum marka elbisesini giydi, 6 Grammy Ödülü'nü eline aldı ve kameralara poz verdi. Elbette mücevherleri üzerindeydi...
ade2
ade3
RIHANNA
Rihanna, Grammy Ödülleri'nde kırmızı halıdaki görünümü adına Michelle Pfeiffer'ın 1983 senesinde vizyona giren kült filmi Scarface'de canlandırdığı Elvira Hancock karakterinden ilham almış. Şarkıcının siyah, derin dekolteli şık kıyafeti Giorgio Armani'nin imzasını taşıyordu. Takmış olduğu aksesuarlar ise adeta Rihanna'nın bu kıyafetle giymesi için tasarlanmıştı. Rihanna, Neil Lane tasarımı altın, yılan şeklinde yüzük ve bilezikleri bir arada kullanmış. Jacquie Aiche imzalı altın vücut zinciri ile de gösterişli elbisesinin hem göğüs hem de sırt dekoltesinden görünen teninin oldukça seksi görünmesini sağlamış. Altın rengi takıların şarkıcıya bu denli yakışmasının en önemli sebebinin ten rengi olduğunu unutmamak gerekir.
ade4
ade5
JENNIFER HUDSON
Bilekliğin üzerinde 120 Karat Pırlanta kullanılmış.
Ölümüyle sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğan Whitney Houston, Grammy Müzik Ödülleri gecesinden 1 gün önce hayata gözlerini kapamıştı. Cenazesinin ardından da  Jennifer Hudson'dan Whitney Houston adına bir konser vermesi rica edilmişti. Jennifer Hudson'un o gece taktığı mücevherleri ise Neil Lane tam 3 saat içerisinde bir araya getirmişti. Hudson'un siyah ve gümüş ayrıntıları olan Alexander McQueen imzalı elbisesi, üç art deco bilezik, elmas avize küpeler ve büyük bir elmas yüzükle tamamlanmıştı. Hudson, Whitney Houston'ın I Will Always Love You isimli şarkısını seslendirdi. Şarkıcıyı izleyen herkes onun büyüleyici olduğunu düşünüyordu tabii aynı zamanda da oldukça zevk sahibi ve o ana kolaylıkla uyum sağlayacak seçimlerdi.
ade6
ade7
HILLARY SCOTT
Own the Night isimli albümü ile country müzik dalında en iyi albüm ödülünü alan grup Lady Antebellum'un kadın solisti olan Hillary Scott Sutra küpeleri ile sahnede muhteşem görünüyordu. Bu küpelerin ortalarında 26 karattan fazla pembe ve elmas safirler, 18 karat karartılmış altınların arasından bizlere göz kırpıyorlardı. Scott'un stilisti Lee Moore mücevherlerr hatta üzerindeki detaylara oldukça önem verdiklerini söylüyor ve ''Çünkü mücevherler en az saç ve makyaj kadar önemlidir.' Diyordu. Scott'un küpesinin üzerindeki taşlar şarkıcının dumanlı göz makyajını ön plana çıkarırken aynı zamanda da Monique Lhuillier imzalı elbisesindeki renklerle de güzel bir uyum yakalamıştı.
ade8
ade9
ade10
MIRANDA LAMBERT
Miranda Lambert bir kez daha karşımıza Tiffany marka mücevherleriyle çıkıyor. Ünlü yıldızın stilisti Tiffany Gifford bile bu durumu; “Miranda’nın kesinlikle Tiffany mücevherlere karşı güçlü bir takıntısı var. Aslında hangi kadının yok ki?” Olarak özetliyor. Miranda Lambert Tiffany mücevher markasının ‘Celebration’ yüzüklerini kendine ve sevdiklerine almış ancak 2013 Grammy’e kadar markanın mücevherlerini özel bir gecede kullanmayı düşünmemiş. Miranda Lambert’in stilisti Gifford şarkıcının büyük bir itinayla hazırlanmış işlemeli, ten rengi Pavoni imzalı elbisesi ile takabilmesi için elmas parçalar seçmiş. 2.15 karat olan markiz elmas ve platin küpelerin üzerlerindeki yaprak desenleri ve iç içe geçmiş metal işlemeler, şarkıcının giydiği elbisenin dokusuyla da uyum sağlamış. Üçlü elmas bilezikler ise şarkıcının bileğine ekstradan bir parıltı eklemiş. Miranda, nişan yüzüğü ve evlilik alyansını sol elinde taşıdığı için o akşam taktığı bilezik ve yüzüğü sağ eline takmış. Böylece her bir parça görüntü karmaşası oluşturmadan kendini göstermiş.
ade11
ade12
ESPERANZA SPALDING
2012 yılında yapılan müzik ödülleri töreninden yaklaşık bir ay kadar önce genç ve yetenekli jazz müzisyeni ve 2010 yılının ‘En İyi Yeni Sanatçısı’ ödülünün sahibi Esperanze Spalding, stilisti Cassie O’Sullivan’a gelecekte ismini moda dünyasına altın harflerle yazdıracak bugünse adı pek duyulmayan tasarımcılardan giyinmek istediğini söyler. O’ Sullivan da Aimee G adlı tasarımcıdan Spalding için ipek, elde boyanmış bir elbise tasarlamasını ister ve elbisenin renklerini ortaya çıkaran aksesuarları tercih eder. Etnik bir kıyafet ve aksesuarlarla karşımıza çıkan Spalding oldukça bohem ve sevimli bir havaya sahipti. Spalding takılarını Bali asıllı İsveçli tasarımcı Lena Bernard’ın Warpaint isimli koleksiyonunda seçmişti. Şarkıcının kolunda üç adet el yapımı bakırdan yapılmış kırmızı bileklik vardı ve neredeyse dirsek hizasında duruyorlardı. Bileğinde ise Los Angeleslı tasarımcı Julie Rofman’ın geleneksel boncuk dokuma tekniği kullanarak tasarladığı Cape kelepçesi kullanılmıştı.
ade13
ade14
KATY PERRY
Katy Perry; sanat dünyasının aykırı mı aykırı ancak bir o kadar şık bir görünüme sahip her daim farklı stiliyle dikkatleri üzerine topladığı marjinal şarkıcılarından biri… Perry, bu yılki Grammy Ödül Töreni’ne kabarık, elektrik mavisi saçlarıyla ahenk içerisinde olan pastel mavisi Elie Saab Haute Couture elbisesi ve Norman Silverman küpeleriyle katılmıştı. Ve kırmızı halıda adeta etrafına ışık saçıyordu. Bunun yanı sıra tüm dikkatleri bir kez daha üzerine toplayarak gerek elbisesi ve saç stili gerekse mücevherleri ile ilham kaynağı oluyordu. Uzun küpeler her ne kadar Katy Perry’nin mavi saç rengi ve hanım hanımcık elbisesinden çok uzakmış gibi dursa da şarkıcının görünümünü şaşırtıcı bir mükemmellikte tamamlıyordu. Küpenin üzerindeki üç Asscher kesim (toplamı 20 karattan fazla) elmas ve platin Perry’nin genel görünümüne de dramatik bir hava katmıştı.
ade15
ade16
JESSIE J
Jessie J her zamanki gibi yine sert bir hava yaratan kıyafet ve takılar seçmişti Grammy için… Jessie J’nin Julien Macdonald imzalı elbisesi ve meşhur siyah saçları, Mawi markasının Pretty Tough koleksiyonundan seçtiği küpeler ile oldukça güzel bir uyum sağlamıştı. Küpenin üzerinde bulunan kırmızı Swarovski taşlar, kömür hematit ve bakır taşlarla birleştirilmişti. Jessie J de kendi tarzına çok yakın bulduğu bu küpeleri görür görmez vurulmuş.
ade17
GWYNETH PALTROW
Adele’ın ödül aldığını söylemek ve ona bu ödülü takdim etmek için sahneye adım attığında tüm dikkatler onun üzerindeydi. Çünkü Gwyneth Paltrow minimal duruşun nasıl olması gerektiğini gösteriyordu o gece. Geniş, altın kemer detayına sahip Stella McCartney’in imzasını taşıyan halter elbise giymişti Paltrow. Elbisesi ile birlikte kullandığı tek mücevher (elbette evlilik yüzükleri dışında) Delfina Delettrez tasarımı olan çevresinde yedi adet gümüş ve altından ok bulunan, siyah elmas ayrıntılara sahip kalp şeklinde bir yüzüktü. Paltrow’un bu seçimi için stilisti Elizabeth Saltzman; “O yüzük tıpkı bir dövme gibi görünüyordu.” Yorumunu yapıyordu.
ade18
ade21
FERGIE
O gece o sahneye çıkmadan hemen önce tek bir şey vardı kafasında: “Taktığım mücevherlerde tıpkı turuncu Gaultier Paris elbisem gibi cesur olmalı.”. Bu açıklamayı Fergie’nin stilisti Neil Lane yapıyor. Black Eyed Peas grubunun güzel solisti elle dövülerek işlenmiş altın kelepçe seçtiği zaman stilisti Lane, şarkıcının aklında ne olduğunu anlamış. “Bir çift büyük halka küpesi vardı ama Fergie daha büyüğüne sahip olmak istedi. Böylelikle ödül gecesi için tam üç günde kocaman bir çift küpe yaratmış olduk. Ve bu küpe Fergie’ye özel oldu. Ondan başka kimsede yok bu da onu kendine özel hissettiriyor olmalı.”.

0 yorum

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Unlu kadinlarin mucevherleri: 2013 yılı Grammy Odul Toreni

  blog.modapedia by Ece Tunca
blog.modapedia. by Ece Tunca Amerika’da doğu

Kaynak Linki : http://pirlantasarrafi.blogspot.com/2013/08/mucevher-dunyasinin-en-parlak-ve-cekici.html
blog.modapedia. by Ece Tunca Amerika’da doğu

Kaynak Linki : http://pirlantasarrafi.blogspot.com/2013/08/mucevher-dunyasinin-en-parlak-ve-cekici.html

Bu yaz birçok düğüne ve geceye davetlisiniz. Kıyafetler tamam da nasıl bir takı seçimi yapacağınız konusunda kafanızda soru işaretleri var. O halde hiç üzülmeyin ve ünlü kadınların kırmızı halı mücevherlerinden ilhamınızı alın.
Mesela her sene bir yenisi düzenlenen müzik ödülleri yıllar geçtikçe daha da göz kamaştırıcı hale geliyor. Nereden mi anladık? Bu iddiamızın en güzel kanıtı belki de ünlü kadınların taktıkları muhteşem mücevherleri... 2013 yılı Grammy Ödül Töreni’nde bu ünlü kadınların seçmiş oldukları mücevherler tek kelimeyle harikaydı doğrusu! Bakalım bu ünlü kadınların bu sene tercihleri ne olacak? Ünlü kadınların mücevherlerinden esinlenin yaz düğünü ve partilerinde tüm gözleri üzerinize toplayın!

ade
ade1
ade20
ADELE
Herkes aynı şeyi düşünüyor o sahneye çıktığında... Tüm kameralar onun üzerine dönüyor ve herkes onu pür dikkat izliyor. Nedeni ise oldukça basit... Çünkü insanlar karşılarında şaşalı şeyler görmeye bayılıyorlar. Ve Adele da sahnede insanlara beklediklerini veriyor. Nasıl mı yapıyor bunu? İşte ünlü şarkıcının stilisti Gaelle Paul'dan duyun; "Adele’in çıkacağı şovlardan bir gün önce Cartier'in mağazasına gidiyorum. Aynen Grammy Ödülleri'nden öncede böyle yaptım ve Adele için bu tüm dikkatleri üzerine toplayan küpeleri seçtim. Adele küpeleri gördüğünde bayıldı ve onlara şekillerinden dolayı donut adını taktı.". Adele sahnede Rolling in the Deep şarkısını söylediği esnada giydiği siyah, Clements Ribeiro imzalı elbisesi ve üzerinde tamı tamına 460 adet elmas bulunduran taşlı, elmas bir yüzüğünde dahil edildiği mücevherleri ile şarkıcı o gece adeta ışıldıyordu. Adele şarkısını söyledikten sonra elbisesini degiştirdi ve Burberry Prorsum marka elbisesini giydi, 6 Grammy Ödülü'nü eline aldı ve kameralara poz verdi. Elbette mücevherleri üzerindeydi...
ade2
ade3
RIHANNA
Rihanna, Grammy Ödülleri'nde kırmızı halıdaki görünümü adına Michelle Pfeiffer'ın 1983 senesinde vizyona giren kült filmi Scarface'de canlandırdığı Elvira Hancock karakterinden ilham almış. Şarkıcının siyah, derin dekolteli şık kıyafeti Giorgio Armani'nin imzasını taşıyordu. Takmış olduğu aksesuarlar ise adeta Rihanna'nın bu kıyafetle giymesi için tasarlanmıştı. Rihanna, Neil Lane tasarımı altın, yılan şeklinde yüzük ve bilezikleri bir arada kullanmış. Jacquie Aiche imzalı altın vücut zinciri ile de gösterişli elbisesinin hem göğüs hem de sırt dekoltesinden görünen teninin oldukça seksi görünmesini sağlamış. Altın rengi takıların şarkıcıya bu denli yakışmasının en önemli sebebinin ten rengi olduğunu unutmamak gerekir.
ade4
ade5
JENNIFER HUDSON
Bilekliğin üzerinde 120 Karat Pırlanta kullanılmış.
Ölümüyle sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğan Whitney Houston, Grammy Müzik Ödülleri gecesinden 1 gün önce hayata gözlerini kapamıştı. Cenazesinin ardından da  Jennifer Hudson'dan Whitney Houston adına bir konser vermesi rica edilmişti. Jennifer Hudson'un o gece taktığı mücevherleri ise Neil Lane tam 3 saat içerisinde bir araya getirmişti. Hudson'un siyah ve gümüş ayrıntıları olan Alexander McQueen imzalı elbisesi, üç art deco bilezik, elmas avize küpeler ve büyük bir elmas yüzükle tamamlanmıştı. Hudson, Whitney Houston'ın I Will Always Love You isimli şarkısını seslendirdi. Şarkıcıyı izleyen herkes onun büyüleyici olduğunu düşünüyordu tabii aynı zamanda da oldukça zevk sahibi ve o ana kolaylıkla uyum sağlayacak seçimlerdi.
ade6
ade7
HILLARY SCOTT
Own the Night isimli albümü ile country müzik dalında en iyi albüm ödülünü alan grup Lady Antebellum'un kadın solisti olan Hillary Scott Sutra küpeleri ile sahnede muhteşem görünüyordu. Bu küpelerin ortalarında 26 karattan fazla pembe ve elmas safirler, 18 karat karartılmış altınların arasından bizlere göz kırpıyorlardı. Scott'un stilisti Lee Moore mücevherlerr hatta üzerindeki detaylara oldukça önem verdiklerini söylüyor ve ''Çünkü mücevherler en az saç ve makyaj kadar önemlidir.' Diyordu. Scott'un küpesinin üzerindeki taşlar şarkıcının dumanlı göz makyajını ön plana çıkarırken aynı zamanda da Monique Lhuillier imzalı elbisesindeki renklerle de güzel bir uyum yakalamıştı.
ade8
ade9
ade10
MIRANDA LAMBERT
Miranda Lambert bir kez daha karşımıza Tiffany marka mücevherleriyle çıkıyor. Ünlü yıldızın stilisti Tiffany Gifford bile bu durumu; “Miranda’nın kesinlikle Tiffany mücevherlere karşı güçlü bir takıntısı var. Aslında hangi kadının yok ki?” Olarak özetliyor. Miranda Lambert Tiffany mücevher markasının ‘Celebration’ yüzüklerini kendine ve sevdiklerine almış ancak 2013 Grammy’e kadar markanın mücevherlerini özel bir gecede kullanmayı düşünmemiş. Miranda Lambert’in stilisti Gifford şarkıcının büyük bir itinayla hazırlanmış işlemeli, ten rengi Pavoni imzalı elbisesi ile takabilmesi için elmas parçalar seçmiş. 2.15 karat olan markiz elmas ve platin küpelerin üzerlerindeki yaprak desenleri ve iç içe geçmiş metal işlemeler, şarkıcının giydiği elbisenin dokusuyla da uyum sağlamış. Üçlü elmas bilezikler ise şarkıcının bileğine ekstradan bir parıltı eklemiş. Miranda, nişan yüzüğü ve evlilik alyansını sol elinde taşıdığı için o akşam taktığı bilezik ve yüzüğü sağ eline takmış. Böylece her bir parça görüntü karmaşası oluşturmadan kendini göstermiş.
ade11
ade12
ESPERANZA SPALDING
2012 yılında yapılan müzik ödülleri töreninden yaklaşık bir ay kadar önce genç ve yetenekli jazz müzisyeni ve 2010 yılının ‘En İyi Yeni Sanatçısı’ ödülünün sahibi Esperanze Spalding, stilisti Cassie O’Sullivan’a gelecekte ismini moda dünyasına altın harflerle yazdıracak bugünse adı pek duyulmayan tasarımcılardan giyinmek istediğini söyler. O’ Sullivan da Aimee G adlı tasarımcıdan Spalding için ipek, elde boyanmış bir elbise tasarlamasını ister ve elbisenin renklerini ortaya çıkaran aksesuarları tercih eder. Etnik bir kıyafet ve aksesuarlarla karşımıza çıkan Spalding oldukça bohem ve sevimli bir havaya sahipti. Spalding takılarını Bali asıllı İsveçli tasarımcı Lena Bernard’ın Warpaint isimli koleksiyonunda seçmişti. Şarkıcının kolunda üç adet el yapımı bakırdan yapılmış kırmızı bileklik vardı ve neredeyse dirsek hizasında duruyorlardı. Bileğinde ise Los Angeleslı tasarımcı Julie Rofman’ın geleneksel boncuk dokuma tekniği kullanarak tasarladığı Cape kelepçesi kullanılmıştı.
ade13
ade14
KATY PERRY
Katy Perry; sanat dünyasının aykırı mı aykırı ancak bir o kadar şık bir görünüme sahip her daim farklı stiliyle dikkatleri üzerine topladığı marjinal şarkıcılarından biri… Perry, bu yılki Grammy Ödül Töreni’ne kabarık, elektrik mavisi saçlarıyla ahenk içerisinde olan pastel mavisi Elie Saab Haute Couture elbisesi ve Norman Silverman küpeleriyle katılmıştı. Ve kırmızı halıda adeta etrafına ışık saçıyordu. Bunun yanı sıra tüm dikkatleri bir kez daha üzerine toplayarak gerek elbisesi ve saç stili gerekse mücevherleri ile ilham kaynağı oluyordu. Uzun küpeler her ne kadar Katy Perry’nin mavi saç rengi ve hanım hanımcık elbisesinden çok uzakmış gibi dursa da şarkıcının görünümünü şaşırtıcı bir mükemmellikte tamamlıyordu. Küpenin üzerindeki üç Asscher kesim (toplamı 20 karattan fazla) elmas ve platin Perry’nin genel görünümüne de dramatik bir hava katmıştı.
ade15
ade16
JESSIE J
Jessie J her zamanki gibi yine sert bir hava yaratan kıyafet ve takılar seçmişti Grammy için… Jessie J’nin Julien Macdonald imzalı elbisesi ve meşhur siyah saçları, Mawi markasının Pretty Tough koleksiyonundan seçtiği küpeler ile oldukça güzel bir uyum sağlamıştı. Küpenin üzerinde bulunan kırmızı Swarovski taşlar, kömür hematit ve bakır taşlarla birleştirilmişti. Jessie J de kendi tarzına çok yakın bulduğu bu küpeleri görür görmez vurulmuş.
ade17
GWYNETH PALTROW
Adele’ın ödül aldığını söylemek ve ona bu ödülü takdim etmek için sahneye adım attığında tüm dikkatler onun üzerindeydi. Çünkü Gwyneth Paltrow minimal duruşun nasıl olması gerektiğini gösteriyordu o gece. Geniş, altın kemer detayına sahip Stella McCartney’in imzasını taşıyan halter elbise giymişti Paltrow. Elbisesi ile birlikte kullandığı tek mücevher (elbette evlilik yüzükleri dışında) Delfina Delettrez tasarımı olan çevresinde yedi adet gümüş ve altından ok bulunan, siyah elmas ayrıntılara sahip kalp şeklinde bir yüzüktü. Paltrow’un bu seçimi için stilisti Elizabeth Saltzman; “O yüzük tıpkı bir dövme gibi görünüyordu.” Yorumunu yapıyordu.
ade18
ade21
FERGIE
O gece o sahneye çıkmadan hemen önce tek bir şey vardı kafasında: “Taktığım mücevherlerde tıpkı turuncu Gaultier Paris elbisem gibi cesur olmalı.”. Bu açıklamayı Fergie’nin stilisti Neil Lane yapıyor. Black Eyed Peas grubunun güzel solisti elle dövülerek işlenmiş altın kelepçe seçtiği zaman stilisti Lane, şarkıcının aklında ne olduğunu anlamış. “Bir çift büyük halka küpesi vardı ama Fergie daha büyüğüne sahip olmak istedi. Böylelikle ödül gecesi için tam üç günde kocaman bir çift küpe yaratmış olduk. Ve bu küpe Fergie’ye özel oldu. Ondan başka kimsede yok bu da onu kendine özel hissettiriyor olmalı.”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

News

Latest News
Pırlanta Sarrafı Mücevherat Grubu. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Top Ad 728x90

Video

Visitors

Bu Blogda Ara

Archive

Vertical2

Pırlanta Hakkında Herşey

script type="text/javascript"> //form tags to omit in NS6+: var omitformtags=["input", "textarea", "select"] omitformtags=omitformtags.join("|") function disableselect(e){ if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1) return false } function reEnable(){ return true } if (typeof document.onselectstart!="undefined") document.onselectstart=new Function ("return false") else{ document.onmousedown=disableselect document.onmouseup=reEnable }

Slider

Recent Post

Games

Popüler Yayınlar

Tweetler