Bu Blogda Ara

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Kapalıcarsi’da yetisti, İsvicre’de dunya markasi oldu.

18:43

Kapalı  Çarşı’da kuyumcu çırağı olarak başladığı tasarım konusunda Avrupalı markaları peşinden koşturacak başarılara imza atan Türk mücevher ve saat tasarımcı Bedros Tanışman, kendi markasını yarattı. Dünyaca ünlü Piaget, Cartier, Chopard, Audemars Piguet gibi markalara yıllarca paha biçilmez saatler tasarlayan Bedros Tanışman, şimdi de “Peter Tanisman” markası ile dünyaya açılıyor.
Henüz 11 yaşındayken bozuk paralardan yaptığı yüzük ve kolyeleri arkadaşlarına satarak, yeteneğini keşfeden Bedros Tanışman, şimdilerde Arap şeyhlerine, kraliyet ailelerine ve dünya jet sosyetesine özel saatler tasarlıyor. Ünlü saat markalarını peşinden koşturan Tanışman, 17 Ocak’ta İsviçre’de düzenlenecek Cenevre Saat Fuarı’nda yıllarca birlikte çalıştığı markalara meydan okuyacak.







Her tasarımı  olay oluyor
Sahibi olduğu Belartsa firması adına dünyanın önde gelen saat markalarına yaptığı özel tasarımlar, dünya saat yarışmalarında birbiriyle yarıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında saat dünyasının oscarları olarak kabul edilen “Grand Prix d’Horlogerie de Genève” yarışmasında yüzlerce marka ve tasarımcıyı geride bırakarak finale kalmayı başaran Bedros Tanışman, birinciliği kaçırdı ancak birinci olan saatin bileziğinde ise yine Bedros Tanışman imzası vardı.
Her tasarımı olay olan Tanışman kendi markası için tasarladığı Spider, Carrousel, Chrono, Big Number, Novateur, Graphica ve Hera adlarını taşıyan 7 farklı modelden oluşan Peter Tanisman saatleri yine çok konuşulacak.

İlk lüks Türk saat markası
Türk vatandaşı olan Bedros Tanışman’ın birbirinden iddialı 7 saat tasarımı ile dünya lüks saat piyasasında girdi. Lüks saat sektöründeki ilk ve tek global Türk markası olan “Peter Tanisman” ilk kez tanıtılacağı Cenevre Saat Fuarı için hazırlıklarını da tamaladı. Peter Tanisman markasının tanıtımı için bir yıllık anlaşma imzalanan Aston Martin’in GP Pilotu Thomas Accary, kullanıdığı otomobille Peter Tanisman markasının tanıtım yüzü olacak.
Herkesin kolunda Türk saati olacak
Daha çok varlıklı insanlara hitap eden ve fiyatları 5 ila 80 bin Euro arasında değişen saatlerinin büyük beğeni kazanacağına inan Bedros Tanışman, “Dubai’den Amerika’ya, Uzakdoğu’dan Rusya’ya kadar dünyanın tüm zenginleri kollarında bir Türk markası saat taşıyıncaya kadar çalışacağım. Bütün dünyaya Türk markası olan Peter Tanisman markasını tanıtacağım” diyor.




Bedros Tanışman’ın ağzından tasarladığı 7 saat ve özellikleri
NOVATEUR: Yenilik anlamına geliyor. Eşi görülmemiş yepyeni bir konsept. Altın ve çelik olmak üzere iki farklı seçeneği var. Saatin kutusunun içindeki rakamlar da dahil olmak üzere kordonu tek parça kauçuktan üretilmiştir. Kauçuğun hiçbir eki, birleştirilmiş veya ayrılan bölümü yoktur. Makine ve kauçuk kısmı ağır bir mühendislikle ortaya çıkmıştır. Ortalama fiyatı 11 bin İsviçre Frangı’dır.
HERA: Adı, Yunan Mitolojisi’nde Kronos ile Rheia’nın kızı, aynı zamanda tanrıların kralı olan Zeus’un karısı güzel tanrıça Hera’dan gelmektedir. Kadınlara özel feminen bir görüntüsü vardır. Kadınların tutkusunu simgeleyen renkler ve taşlarla süslenmiştir. Yalnızca altından yapılmış bir saattir. Ortalama fiyatı 20 bin İsviçre Frangı’dır.
CAROUSEL: Saatin altındaki silindirin saniye olarak sürekli dönmesinden Atlıkarınca’yı çağrıştırıyor. Bu yüzden Carousel adını verdim. Altın ve çelik olmak üzere iki seçeneği var. Şimdi bir de silindiri transparan Safir’den bir modelini daha yaptım. Bu transparan silindirin içine Hacc’a giden hacılar zemzem suyu koyabilirler örneğin, yahut eşinizin saçının telini saklayabilirsiniz. Hatta gizli kasalarınızın şifresini… Silindirin kendisini kasa olarak kullanabilirsiniz. Şimdilik sadece kadınlara özel bir model, erkek modelini ne yazık ki fuara yetiştiremiyoruz. 15 bin İsviçre Frangı
CHRONO: Birden çok parçadan meydana gelmektedir. Peter Tanisman markalı her saat aslında Lego gibi birden çok parçadan meydana gelir. Ve her bir parçası için ayrı bir emek ve tasarım söz konusudur. Chrono kronometreli bir saattir. Saniye ile yelkovanı diğerler saatlerden farklı tasarlandı. Saniyesi çark gibi döner. Altın ve çelik seçenekleri var. 11 bin İsviçre Frangı.
SPIDER: Örümceğe karşı çok büyük bir ilgim var. Bu sempati değil ama insanlara büyük yararları olmuş, Hz. Muhammed’in bile hayatını kurtarmış bir yaratık. Bu yüzden Spider modelini yaptım. Kadranı örümcek ağı şeklinde tasarlanmış, saniyesi örümceğin kolları arasındaki kırmızı ok ile gösterilmektedir. Örümcek saniye ile birlikte sürekli dönüyor. Çelik ve altın seçenekleri bulunuyor. Ortalama fiyatı 10 bin İsviçre Frangı.
BIG NUMBER: Bu saatte kol başları yok ve numaraları çok büyük. Ayrıca akrep ve yelkovanı özel tasarlanmıştır.  Çelik altın seçenekleriyle üretildi. Ortalama fiyatı 9 bin İsviçre frangı.
GRAPHICA: Bu saate çok özel bir derinlik verildi. Üç farklı kadranın üst üste yerleştirilmesinden oluşmaktadır. Kadranın yüzde 40’ı boşaltılarak makinesinin görünürlülüğü sağlanmıştır. Klas bir erkek saatidir. Ortalama 11 bin İsviçre Frangı.

Türkiye, global marka fakiri değil
Türkiye’de çok değerli markaların olduğunu, yurtdışında ise kendi markasını yaratma çabası olan bir çok Türk vatandaşının olduğunu belirten Bedros Tanışman; “Türkiye global marka fakiri olmaktan çoktan çıktı. Dünya Türk firmalarını ve ürünlerini artık daha çok önemsiyor. Bazı sektörlerde ciddi markalara ihtiyacı olan Türkiye’nin, yeni marka yaratma çabasındaki girişimcileri desteklemesi lazım. Kendi sektörümüzde ilk Türk markası değiliz ancak, Peter Tanisman olarak en önemli marka olacağız. Buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
MODA TAKİP


Saat dünyasında milliyim
Saat dünyasının kalbinin attığı İsviçre’nin Cenevre kentinde geçtiğimiz günlerde Time Exhibition adında saat fuarı düzenlendi. saat tutkunlayrıyla İsviçreli üreticileri bir araya getiren fuarda Türkiye’yi temsil eden tek kişi ise, İstanbullu Ermeni mücevher ustası Bedros Tanışman’dı. Tanışman’ın fiyatları 48-293 bin lira arasında değişen İznik, Carrousel Fantasia ve İstanbul adını taşıyan saatleri fuarın gözdeleri arasındaydı
Bedros Tanışman Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı. 52 yaşında. İstanbullu. Mesleği sorulduğunda “Saatçi ve sadekarım” diyor. Kuyumculuk dilinde kıymetli taşların üzerine oturacağı alt gövdeyi yapan usta olarak tanımlanıyor sadekarlık. Bedros Bey mücevher saatler üreten bir sanatçı aslında. Mesleğinde üstat mertebesinde. Çünkü bu işi, konusunda üniversite gibi sayılan Kapalıçarşı Çuhaçı Han’da öğrenmiş. Küçük yaşta atılmış hayata: 13 yaşında getir götür işleriyle başlamış bir kuyumcunun yanında.
Sonra çıraklık derken, 17 yaşında usta olmuş mıhlama konusunda. Usta olunca da kendine güveni gelmiş ve “Yeter artık! Başkasının yanında çalışarak onlara para kazandırmam” diyerek kendi atölyesini açmış. Bir anda rakip olmuş yılların ustalarına ama azmi, becerisi, çalışkanlığıyla oturtmuş tezgahını ve çok sayıda müşteri kazanmış.

İLK MÜŞTERİLER ARKADAŞLARI
Tanışman o günleri hiç unutmuyor hatta anlatırken de gözleri uzaklara dalıp gidiyor; “Babam tesisatçıydı. İlkokuldayken babamın dükkânına uğrar, bir şeyler öğrenmeye çalışırdım. Dükkândaki malzemelerle madeni paralara eğip şekil verirdim. Altlarına halka lehimle yüzük yapardım. Sonra bunları arkadaşlarıma satardım. Babamın verdiği harçlıklardan fazla para kazandığım oluyordu. Bu yeteneğim ailemin dikkatini çekti. Kapalıçarşı’daki kuyumcunun yanına beni çırak olarak verdiler.”
“Üretken ve çalışkan olduğu için müşterilerim de beni çok severdi” diyerek gururla anlatıyor yaşam öyküsünü Bedros Usta: “Bu nedenle mesleğimde çok çabuk ilerledim. İsviçre’ye ihraç edilmek üzere eski Fransız stilinde takılar tasarlıyordum. Bunlar yabancıların dikkatini çekmiş. 1983 yılında Cartier’den iş teklifi aldım. Kalktım gittim İsviçre’ye yerleştim. Saati ve saat tasarımını burada öğrendim. Kapalıçarşı’da öğrendiklerimle, İsviçre’de öğrendiklerimi birleştirerek, altı yıl bu şirkette çalıştım. Sonra kendi tasarımlarımı hayata geçirmek için oradan da ayrıldım. Tasarım ve üretim şirketimi 2000 yılında kurdum”.
2008’de doğru zamanın geldiğine inandı ve Peter Tanisman adıyla kendi markasını kurdu: “Sinema dünyasından petrol krallarına, çok ünlü futbolculardan dünya jet sosyetesine kadar özel tasarımlar yaptığım birçok kişi var. Koleksiyonumuza dâhil ettiğimiz yeni modellerimizle birlikte dünyada lüks tüketimin yaygın olduğu ülkelerde butikler açarak, Peter Tanisman markasını daha ulaşılabilir kılmaya çalışıyorum. İlk koleksiyonum olan Carrousel, İsviçre’de girdiği ilk yarışmada dünyanın en iyi 10 saat tasarımından biri seçildi. Bu başarı, markama büyük bir prestij kattı. Tüm modellerden 50 adetten fazla üretmiyorum. Bu, şirketimizin bir kuralı. Ama çok özel olsun isteyenler için de o modelden sadece tek bir saat bile yapıyoruz” diyor.

ALT LİMİT 48 BİN DOLAR

Tanışman saati bir tutku, bir yaşam tarzı olarak yorumluyor: “Sadece zamanı gösteren bir makine yapmıyorum ben. Her modelim, sonraki jenerasyonlara miras bırakılabilecek özelliklere sahip. Bu özelliğiyle hemen her ülkeden, her yaş gurubundan farkı insanlar markamıza ilgi gösteriyor. Dünyanın her yerinden saat tutkunu müşterilerimiz, genelde İsviçre’ye gelerek, bizzat satın alıyor ürünlerimizi. Bunun yanında Avrupa, Ortadoğu ve Amerika’da satışlarımız mevcut. Saatlerimin fiyatlarında üst limit yok. Çünkü müşterinin talebinin sınırı yok. Ama alt limitimiz belli. Fiyatlarımız 48 bin liradan başlıyor” diyor.
Tanisman markası olarak, İznik Çinileri ile bezenmiş yeni bir koleksiyon da hazırladığını anlatıyor Bedros Bey: “İznik çini sanatıyla taçlandırılmış bir koleksiyon hazırlamak, mesleğimdeki en büyük arzularımdan biriydi. Yaptığım yüzlerce denemede çok büyük hayal kırıklıkları yaşadım. Fırınlama sırasında eriyen, kararan veya şekli bozulan altınlar, tutturulması neredeyse sır olan renkleri tutturmak bile aylarımı aldı. Ama kesin bir kusursuzluğa ulaştım. Tarih ve kültürümüzün bu nadide örneklerini saatlerimizde kullanmak, hem büyük bir gurur, hem de anlatılamayacak kadar büyük bir haz oldu benim için.

MÜCEVHER GİBİ SAATLER
CARRUSEL FANTASIA: Saatte 1.64 karatlık 178 mücevher var. Kadranın içinde yedi kanal bulunuyor. Bu kanalların içinde de saat sallandıkça hareket eden 49 taş yer alıyor. Bazı modellerde bu taşlar pırlanta, zümrüt ve yakut. Fiyatı ise 175 bin İsviçre Frangı (Yaklaşık 293 bin lira). Sadece pırlantalı olanı ‘1001 Gece’ olarak adlandırılıyor. Fiyatı 149 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 259 bin lira)
CARRUSEL İZNİK: Zemini iznik çinisi. Üzerinde 1.90 karatlık 62 adet pırlanta var. 3 adet üretildi. Fiyatı 48 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 80 bin lira).
İSTANBUL: Mavi kadranlı erkek saati 29 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 48 bin lira)

HÜRRİYET

0 yorum

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Kapalıcarsi’da yetisti, İsvicre’de dunya markasi oldu.

Kapalı  Çarşı’da kuyumcu çırağı olarak başladığı tasarım konusunda Avrupalı markaları peşinden koşturacak başarılara imza atan Türk mücevher ve saat tasarımcı Bedros Tanışman, kendi markasını yarattı. Dünyaca ünlü Piaget, Cartier, Chopard, Audemars Piguet gibi markalara yıllarca paha biçilmez saatler tasarlayan Bedros Tanışman, şimdi de “Peter Tanisman” markası ile dünyaya açılıyor.
Henüz 11 yaşındayken bozuk paralardan yaptığı yüzük ve kolyeleri arkadaşlarına satarak, yeteneğini keşfeden Bedros Tanışman, şimdilerde Arap şeyhlerine, kraliyet ailelerine ve dünya jet sosyetesine özel saatler tasarlıyor. Ünlü saat markalarını peşinden koşturan Tanışman, 17 Ocak’ta İsviçre’de düzenlenecek Cenevre Saat Fuarı’nda yıllarca birlikte çalıştığı markalara meydan okuyacak.







Her tasarımı  olay oluyor
Sahibi olduğu Belartsa firması adına dünyanın önde gelen saat markalarına yaptığı özel tasarımlar, dünya saat yarışmalarında birbiriyle yarıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında saat dünyasının oscarları olarak kabul edilen “Grand Prix d’Horlogerie de Genève” yarışmasında yüzlerce marka ve tasarımcıyı geride bırakarak finale kalmayı başaran Bedros Tanışman, birinciliği kaçırdı ancak birinci olan saatin bileziğinde ise yine Bedros Tanışman imzası vardı.
Her tasarımı olay olan Tanışman kendi markası için tasarladığı Spider, Carrousel, Chrono, Big Number, Novateur, Graphica ve Hera adlarını taşıyan 7 farklı modelden oluşan Peter Tanisman saatleri yine çok konuşulacak.

İlk lüks Türk saat markası
Türk vatandaşı olan Bedros Tanışman’ın birbirinden iddialı 7 saat tasarımı ile dünya lüks saat piyasasında girdi. Lüks saat sektöründeki ilk ve tek global Türk markası olan “Peter Tanisman” ilk kez tanıtılacağı Cenevre Saat Fuarı için hazırlıklarını da tamaladı. Peter Tanisman markasının tanıtımı için bir yıllık anlaşma imzalanan Aston Martin’in GP Pilotu Thomas Accary, kullanıdığı otomobille Peter Tanisman markasının tanıtım yüzü olacak.
Herkesin kolunda Türk saati olacak
Daha çok varlıklı insanlara hitap eden ve fiyatları 5 ila 80 bin Euro arasında değişen saatlerinin büyük beğeni kazanacağına inan Bedros Tanışman, “Dubai’den Amerika’ya, Uzakdoğu’dan Rusya’ya kadar dünyanın tüm zenginleri kollarında bir Türk markası saat taşıyıncaya kadar çalışacağım. Bütün dünyaya Türk markası olan Peter Tanisman markasını tanıtacağım” diyor.




Bedros Tanışman’ın ağzından tasarladığı 7 saat ve özellikleri
NOVATEUR: Yenilik anlamına geliyor. Eşi görülmemiş yepyeni bir konsept. Altın ve çelik olmak üzere iki farklı seçeneği var. Saatin kutusunun içindeki rakamlar da dahil olmak üzere kordonu tek parça kauçuktan üretilmiştir. Kauçuğun hiçbir eki, birleştirilmiş veya ayrılan bölümü yoktur. Makine ve kauçuk kısmı ağır bir mühendislikle ortaya çıkmıştır. Ortalama fiyatı 11 bin İsviçre Frangı’dır.
HERA: Adı, Yunan Mitolojisi’nde Kronos ile Rheia’nın kızı, aynı zamanda tanrıların kralı olan Zeus’un karısı güzel tanrıça Hera’dan gelmektedir. Kadınlara özel feminen bir görüntüsü vardır. Kadınların tutkusunu simgeleyen renkler ve taşlarla süslenmiştir. Yalnızca altından yapılmış bir saattir. Ortalama fiyatı 20 bin İsviçre Frangı’dır.
CAROUSEL: Saatin altındaki silindirin saniye olarak sürekli dönmesinden Atlıkarınca’yı çağrıştırıyor. Bu yüzden Carousel adını verdim. Altın ve çelik olmak üzere iki seçeneği var. Şimdi bir de silindiri transparan Safir’den bir modelini daha yaptım. Bu transparan silindirin içine Hacc’a giden hacılar zemzem suyu koyabilirler örneğin, yahut eşinizin saçının telini saklayabilirsiniz. Hatta gizli kasalarınızın şifresini… Silindirin kendisini kasa olarak kullanabilirsiniz. Şimdilik sadece kadınlara özel bir model, erkek modelini ne yazık ki fuara yetiştiremiyoruz. 15 bin İsviçre Frangı
CHRONO: Birden çok parçadan meydana gelmektedir. Peter Tanisman markalı her saat aslında Lego gibi birden çok parçadan meydana gelir. Ve her bir parçası için ayrı bir emek ve tasarım söz konusudur. Chrono kronometreli bir saattir. Saniye ile yelkovanı diğerler saatlerden farklı tasarlandı. Saniyesi çark gibi döner. Altın ve çelik seçenekleri var. 11 bin İsviçre Frangı.
SPIDER: Örümceğe karşı çok büyük bir ilgim var. Bu sempati değil ama insanlara büyük yararları olmuş, Hz. Muhammed’in bile hayatını kurtarmış bir yaratık. Bu yüzden Spider modelini yaptım. Kadranı örümcek ağı şeklinde tasarlanmış, saniyesi örümceğin kolları arasındaki kırmızı ok ile gösterilmektedir. Örümcek saniye ile birlikte sürekli dönüyor. Çelik ve altın seçenekleri bulunuyor. Ortalama fiyatı 10 bin İsviçre Frangı.
BIG NUMBER: Bu saatte kol başları yok ve numaraları çok büyük. Ayrıca akrep ve yelkovanı özel tasarlanmıştır.  Çelik altın seçenekleriyle üretildi. Ortalama fiyatı 9 bin İsviçre frangı.
GRAPHICA: Bu saate çok özel bir derinlik verildi. Üç farklı kadranın üst üste yerleştirilmesinden oluşmaktadır. Kadranın yüzde 40’ı boşaltılarak makinesinin görünürlülüğü sağlanmıştır. Klas bir erkek saatidir. Ortalama 11 bin İsviçre Frangı.

Türkiye, global marka fakiri değil
Türkiye’de çok değerli markaların olduğunu, yurtdışında ise kendi markasını yaratma çabası olan bir çok Türk vatandaşının olduğunu belirten Bedros Tanışman; “Türkiye global marka fakiri olmaktan çoktan çıktı. Dünya Türk firmalarını ve ürünlerini artık daha çok önemsiyor. Bazı sektörlerde ciddi markalara ihtiyacı olan Türkiye’nin, yeni marka yaratma çabasındaki girişimcileri desteklemesi lazım. Kendi sektörümüzde ilk Türk markası değiliz ancak, Peter Tanisman olarak en önemli marka olacağız. Buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
MODA TAKİP


Saat dünyasında milliyim
Saat dünyasının kalbinin attığı İsviçre’nin Cenevre kentinde geçtiğimiz günlerde Time Exhibition adında saat fuarı düzenlendi. saat tutkunlayrıyla İsviçreli üreticileri bir araya getiren fuarda Türkiye’yi temsil eden tek kişi ise, İstanbullu Ermeni mücevher ustası Bedros Tanışman’dı. Tanışman’ın fiyatları 48-293 bin lira arasında değişen İznik, Carrousel Fantasia ve İstanbul adını taşıyan saatleri fuarın gözdeleri arasındaydı
Bedros Tanışman Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı. 52 yaşında. İstanbullu. Mesleği sorulduğunda “Saatçi ve sadekarım” diyor. Kuyumculuk dilinde kıymetli taşların üzerine oturacağı alt gövdeyi yapan usta olarak tanımlanıyor sadekarlık. Bedros Bey mücevher saatler üreten bir sanatçı aslında. Mesleğinde üstat mertebesinde. Çünkü bu işi, konusunda üniversite gibi sayılan Kapalıçarşı Çuhaçı Han’da öğrenmiş. Küçük yaşta atılmış hayata: 13 yaşında getir götür işleriyle başlamış bir kuyumcunun yanında.
Sonra çıraklık derken, 17 yaşında usta olmuş mıhlama konusunda. Usta olunca da kendine güveni gelmiş ve “Yeter artık! Başkasının yanında çalışarak onlara para kazandırmam” diyerek kendi atölyesini açmış. Bir anda rakip olmuş yılların ustalarına ama azmi, becerisi, çalışkanlığıyla oturtmuş tezgahını ve çok sayıda müşteri kazanmış.

İLK MÜŞTERİLER ARKADAŞLARI
Tanışman o günleri hiç unutmuyor hatta anlatırken de gözleri uzaklara dalıp gidiyor; “Babam tesisatçıydı. İlkokuldayken babamın dükkânına uğrar, bir şeyler öğrenmeye çalışırdım. Dükkândaki malzemelerle madeni paralara eğip şekil verirdim. Altlarına halka lehimle yüzük yapardım. Sonra bunları arkadaşlarıma satardım. Babamın verdiği harçlıklardan fazla para kazandığım oluyordu. Bu yeteneğim ailemin dikkatini çekti. Kapalıçarşı’daki kuyumcunun yanına beni çırak olarak verdiler.”
“Üretken ve çalışkan olduğu için müşterilerim de beni çok severdi” diyerek gururla anlatıyor yaşam öyküsünü Bedros Usta: “Bu nedenle mesleğimde çok çabuk ilerledim. İsviçre’ye ihraç edilmek üzere eski Fransız stilinde takılar tasarlıyordum. Bunlar yabancıların dikkatini çekmiş. 1983 yılında Cartier’den iş teklifi aldım. Kalktım gittim İsviçre’ye yerleştim. Saati ve saat tasarımını burada öğrendim. Kapalıçarşı’da öğrendiklerimle, İsviçre’de öğrendiklerimi birleştirerek, altı yıl bu şirkette çalıştım. Sonra kendi tasarımlarımı hayata geçirmek için oradan da ayrıldım. Tasarım ve üretim şirketimi 2000 yılında kurdum”.
2008’de doğru zamanın geldiğine inandı ve Peter Tanisman adıyla kendi markasını kurdu: “Sinema dünyasından petrol krallarına, çok ünlü futbolculardan dünya jet sosyetesine kadar özel tasarımlar yaptığım birçok kişi var. Koleksiyonumuza dâhil ettiğimiz yeni modellerimizle birlikte dünyada lüks tüketimin yaygın olduğu ülkelerde butikler açarak, Peter Tanisman markasını daha ulaşılabilir kılmaya çalışıyorum. İlk koleksiyonum olan Carrousel, İsviçre’de girdiği ilk yarışmada dünyanın en iyi 10 saat tasarımından biri seçildi. Bu başarı, markama büyük bir prestij kattı. Tüm modellerden 50 adetten fazla üretmiyorum. Bu, şirketimizin bir kuralı. Ama çok özel olsun isteyenler için de o modelden sadece tek bir saat bile yapıyoruz” diyor.

ALT LİMİT 48 BİN DOLAR

Tanışman saati bir tutku, bir yaşam tarzı olarak yorumluyor: “Sadece zamanı gösteren bir makine yapmıyorum ben. Her modelim, sonraki jenerasyonlara miras bırakılabilecek özelliklere sahip. Bu özelliğiyle hemen her ülkeden, her yaş gurubundan farkı insanlar markamıza ilgi gösteriyor. Dünyanın her yerinden saat tutkunu müşterilerimiz, genelde İsviçre’ye gelerek, bizzat satın alıyor ürünlerimizi. Bunun yanında Avrupa, Ortadoğu ve Amerika’da satışlarımız mevcut. Saatlerimin fiyatlarında üst limit yok. Çünkü müşterinin talebinin sınırı yok. Ama alt limitimiz belli. Fiyatlarımız 48 bin liradan başlıyor” diyor.
Tanisman markası olarak, İznik Çinileri ile bezenmiş yeni bir koleksiyon da hazırladığını anlatıyor Bedros Bey: “İznik çini sanatıyla taçlandırılmış bir koleksiyon hazırlamak, mesleğimdeki en büyük arzularımdan biriydi. Yaptığım yüzlerce denemede çok büyük hayal kırıklıkları yaşadım. Fırınlama sırasında eriyen, kararan veya şekli bozulan altınlar, tutturulması neredeyse sır olan renkleri tutturmak bile aylarımı aldı. Ama kesin bir kusursuzluğa ulaştım. Tarih ve kültürümüzün bu nadide örneklerini saatlerimizde kullanmak, hem büyük bir gurur, hem de anlatılamayacak kadar büyük bir haz oldu benim için.

MÜCEVHER GİBİ SAATLER
CARRUSEL FANTASIA: Saatte 1.64 karatlık 178 mücevher var. Kadranın içinde yedi kanal bulunuyor. Bu kanalların içinde de saat sallandıkça hareket eden 49 taş yer alıyor. Bazı modellerde bu taşlar pırlanta, zümrüt ve yakut. Fiyatı ise 175 bin İsviçre Frangı (Yaklaşık 293 bin lira). Sadece pırlantalı olanı ‘1001 Gece’ olarak adlandırılıyor. Fiyatı 149 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 259 bin lira)
CARRUSEL İZNİK: Zemini iznik çinisi. Üzerinde 1.90 karatlık 62 adet pırlanta var. 3 adet üretildi. Fiyatı 48 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 80 bin lira).
İSTANBUL: Mavi kadranlı erkek saati 29 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 48 bin lira)

HÜRRİYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

News

Latest News
Pırlanta Sarrafı Mücevherat Grubu. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Top Ad 728x90

Video

Visitors

Bu Blogda Ara

Archive

Vertical2

Pırlanta Hakkında Herşey

script type="text/javascript"> //form tags to omit in NS6+: var omitformtags=["input", "textarea", "select"] omitformtags=omitformtags.join("|") function disableselect(e){ if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1) return false } function reEnable(){ return true } if (typeof document.onselectstart!="undefined") document.onselectstart=new Function ("return false") else{ document.onmousedown=disableselect document.onmouseup=reEnable }

Slider

Recent Post

Games

Popüler Yayınlar

Tweetler